pEnGikOt

Tuesday, January 5, 2010

-Itu Memang Aku-

Hai korang... Pe kaba? Da la ea, malas nak buat mukadimah yang panjang2 kita terus mula story! 1st skali ak nak wish HAPPY NEW YEAR! Hei guess what? Last 2 weeks ago ak puasa Asyura(bkan nak riak). And masa nak buka nya ak dgan housemate ak pun p la umah kawan dia yang agak 'dekat' dengan umah ak. Kawannya ada buat kenduri sempena hari Asyura, so dia pun jemput kami ke rumahnya sebab leh buka sama2. Ak pun dengan muka yang berseri2(wlaupun lapar) pergi la. Pastu da sampai sana pun its almost nak masuk maghrib and ak pun..ye la da kata umah orang malu2 kucing la kan nak amik lauk pauk yang terhidang di atas meja dan ak pun suruh la housemate kesayngan ak tu amikkan. 1st skali dia amik adalah BUBUR ASYURA! Ak ingatkan bbur lambok masa dia hdang dpan mata ak, skali ak pun makan la dan ak rasa sedap giler(mgkin la tgh lapar gler gler gler gler)! SERIOUS beb! Ini kali pertama ak makan bubur asyura sepanjang hidup ak. Sori la xsempat nak candid pic sebab busy melantak la. Pastu menu yang lain pulak ada salad buah campur+susu safron+kambing masak merah+ ayam masak kurma! Perghhh! Mmang puas la makan! And masa nak balik pulak dapat tapau hasil keikhlasan tuan rumah dia. Memang balik tu ak sakan la melantak! hahaha..!!!!

And last week jugak masa ak tengah layan citer madagascar sambil gelak sorang2(pmbantu ak cti) I got one call yang ak rasa agak kelakar la! Citernye ada la one of my friend yang keje sama company dengan ak, cuma daerah je yang lain. Dia memang da lama bengang dengan si manager dia! So, semalam terjadi la kes sound 'men' sound! Hahaha!!! Padan muka ko En.A**! Geli jugak ak nak tulis En.A** sebab dia pekerja bawahan ak je dulu. Semenjak dia jadi manager di satu tempat ni dia kerek sket kan! Tu dia la beruk masuk bandar kan da sentap beruk! Huahuahua!!!!

Apa la kan manusia ni. Xkira la ko tu manager ke, pembantu ke atau pencuci jamban sekali pun kita semua sama je. Keluar dari lubang kencing gak! Kot la kau tu turun dari langit leh la ‘demand’ lebey! Ahhh..malas la nak kutuk panjang2…wat lenguh jari ak dan tambah dosa ak je….So far im good here. Walaupun xsama macam di KL, tapi kira ok jugak la kat sini. Dan semestinya bila da duk jauh mesti la kena call member and family slalu kan seperti Miss Nisa kita yang call mak dia selama dua jam masa birthday mak dia…Opsss..sori nisa ter’masuk’ plak nama hg dalam post ak kali ni,,hahaha!!!! Tapi ini menunjukkan yang ak ni update pasal hg kan… Haa..baik x ak?? Ish ishhh..da la baik comel plak! Tetttt!!!!

And recently ni jugak ak ada contact2 dengan member kelas ak dulu and macam2 la ak dapat new gossip and stories! Salah satunya one of my classmate da clash dengan balak dia. Kira dia ni glamer jugak la kat kolej dulu…dulu ye bukan skang. Ntah la,xtau nak kata apa just I’m so sorry to hear that. Pastu ada pulak member perempuan ak ni yang nak berhijrah ke KL, yang lawaknya ada ke dia suh ak amik dia kat Kedah! Giler ke ilang akal minah ni! Kalau amik naik bas leh tahan la lagi, ni dia suh ak amik dia pastu balik KL dengan kereta dia. Kesnya sebab dia sayang nak tinggalkan kereta baru dia kat Kedah. Nak suh ak drive ke KL? Hahaha!!! Memang ke laut la jawabnya! G pun ak nak tinggalkan dia celah mana kalau smpai KL nti? Xkan umah sham kot? Hermmm..kena kenduri la dia dengan SB @ C-poot BB! Sebab dia ni slalu jadi bahan gurauan ‘SE*’ masa kat kolej dulu dan dia jugak merupakan salah satu gadis yang HOT masa mula2 masuk kolej dulu! Euwww..geli jari ak nak tulis ayat HOT tu…urghhh~~

K la ea guyz! Makin banyak ak tulis makin banyak la ak kutuk orang. Actually ada lagi satu cerita ak nak tulis, tapi da masa xcukup sebab ak nak pergi makan da ni, pastu terus gerak ke cawangan ak. Nanti ada masa ak update lagi ea. Salam….

2 SAY WHAT??!!!!: