pEnGikOt

Monday, February 1, 2010

From Me For Them T_T

Hai salam semua... Hope korang sihat dan bahagia bersama insan tersayang. Nothing much nak tulis dan kutuk untuk kali ni, and post kali ni ak dedicated kat dua orang BFF ak. Yang pertama adalah BFF ak ni find new love and ak pun baru tau a few days ago. Honestly ak HAPPY++++ dapat tau dia da found new love! But suddenly hari Selasa lepas masa ak bukak dia nya blog, ak dapat tau dia ada masalah dengan new love dia ni. Dan xlama pastu, kami pun had a chat kat FB dan dia bagi tau la segalanya tentang masalah yang dia hadapi. 1stly im truly sorry to hear that! But my advice, pliz Miss X jangan la buat keputusan terburu2 dan think (-). Anggap je ni ujian dalam hubungan korang. Xsemestinya apa yang kita fikir dan sangka itu betul. C'mon....kan kawan2 ada, mintak la pendapat diorang and kalau nak buat keputusan juga, apa kata hang tanya sendiri si dia tentang betul ke apa yang hang fikir tu. Ak bukan nak menyebelahi sesiapa sebab bagi ak benda ni perlu perbincangan face to face bukannya berdasarkan andaian sendiri.Ak sedih benda ni berlaku kat hang sebab ak tau hang bukan jenis senang nak get crushed onto somebody. So, dats why la ak harap sangat hang jangan buat keputusan terburu2 dan semua benda boleh settle kan. So, slow2 la ea. Ak tau benda ni masih panas lagi, so kalau hang perlu masa or whatever pun just let si dia know supaya si dia pulak xbuat andaian yang bukan2 pasal hang.

And for my BFF yang no 2 plak, hang kena tegas weh. Bukannya ikut ja apa yang depa buat pastu makan hati dan tension. Masing2 dapat gaji kan, so masing2 kena la wat kerja! Hang sound ja depa! Ni kalau nak harap sorang ja buat kerja, baik hang ja uruskan pejbat tu! Gaji depa semua masuk akaun hang! Xbanyak ak nak advice la kan sebab kang ak kata lebih2 depa kata ak mulut jahat. So, wat la apa yang hang pk baik dan kalau dapat kerja lain hang berenti ja! Ak suh wat surat hang xnak,so nak xnak hang terima ja la keadaan ni.... And so sorry xdapat la ak xdapat call hang sebab kdt xda la. Hang tau la ak la ni da jadi penganggur terhormat, so xleh la nak shopping lebih2...hehehe^^

Ok la ea, for both of you whatever happen just take it as a path of our life. Xseronok la hidup kalau xada masalah kan.... Umur panjang kita jumpa lagi. Salam....

2 SAY WHAT??!!!!: