pEnGikOt

Tuesday, October 8, 2013

Kedai Melayu, atau....

Assalam korang. Terima kasih pada yang dah menshoping kan diri di blog ni..
Pada yang tak tau.. sila masuk link ini:
     i) Baju budak
     ii) Baju baby (romper)


Ok.. off topik jap..hari ni bukan aku nak citer pasal shoping ke hape..juz nak luahkan pendapat aku..dan maybe korang leh bagi pendapat jugak kan.. apa orang kata tu..saling bertukar buah pinggang fikiran..haaaa  :p

Nak dipendekkan citer..aku ni pemalas. Soo.disebabkan sifat pemalas menebal dalam diri aku..maka salah satu kegemaran aku selain makan luar..aku jugak cuci keter kat car wash. Dan menjadi masalahnya..aku selalu ‘dilema’ nak pegi ke car wash yang mana satu.




Sebabnya..kat taman umah aku ni ada 2 car wash. Satu melayu dan satu bangla. Aku selalu pegi dekat car wash bangla. Aku bukan pe..aku seyes nak pegi kat car wash melayu tu..tapi ada satu masalah lain plak..baca ni:

Car wash MELAYU: dorang memang cuci tip top dan ramah..aku pun boleh la nak sembang dan beramah mesra.sebab bdak2 ni kdai nya belakang tmpat aku keje… bila dorang habis cuci kete.. aku pun terus bayar.. harga standard dalam 8-9 ringit la kan..


Tapi yang jadi tak sedapnya
bila dorang dah habis cuci..aku kurang puas hati dengan kebersihan kereta aku..mungkin ada habuk kat dashboard ke.atau comot kat tingkap..atau mana2 je lah part kete tu yang tak bersih… Aku rasa macam segan/malu tau nak tegur.. aku tak nak nampak macam aku ni suka mengarah atau feeling bos atau diva bila mengarah. Walaupun aku guna bahasa sehabis sopan dan lembut bila tegur..aku tetap rasa kurang selesa dan tak best untuk arah pncuci kete tu besihkan mana2 bhgian kete yang aku rasa macam tak besih tu.. aku just diamkan je..dan bayar. Pastu dah balik.aku lap sendiri kat umah..

Korang faham tak bende yang aku nak sampaikan kat sini?

Car wash BANGLA: dorang keje pun lebih kurang macam kdai melayu tadi.. harga pun sama.. cuma bila aku tak puas atey dengan cara dorang cuci..aku berani dan selambe je tegur. Aku ni bukan jenis cerewet sangat..cuma benda dah depan mata kan..tegur selambe je lah.. ak takde rasa segan ke malu nak tegur..

Soo.selalu kalau nak cuci keter..aku memang selalu p car wash bangla ni.. sebab aku selesa kalau nak tegur ke hape kalau mana2 part kete aku tak bersih..

Maaf la ye abg kedai melayu tu..aku bukan tak suka cuci keter kat kedai ko..cuma aku segan nak tegur kalau ada bnda aku kurg puas atey.. huhuhu

Penah tak jadi kat korang mende ni? Ke aku sorang je yang feeling lebih ni?


0 SAY WHAT??!!!!: