pEnGikOt

Friday, July 16, 2010

Pemergian & Pertanyaan

AL-FATIHAH kepada bekas lecturer kita Almarhumah Cik Ira yang da meninggal pada petang ini.Doakan agar rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan harap keluarganya tabah menerima takdir Allah ini.


Nampaknya recently ak dapat beberapa soalan mengenai apa bestnya tulis blog ni? Dapat duit ke? Macam segan je nak tulis pasal diri kita bagi orang lain baca? Dapat selesaikan masalah ke? Ada orang kisah ke pasal cerita kita?

Ok la, first to fall Terima Kasih la banyak2 sebab sudi bertanyakan soalan pada ak dan mintak pendapat ak(rasa macam Prof.plak!) :D
Untuk menjawab soalan korang tu, pada pendapat ak la dengan adanya blog ni, bagi ak ia sebagai salah satu cara untuk meluahkan apa yang kita rasa dan lihat, atau pun mungkin ada ilmu yang korang nak kongsi(gossip pun leh jgak). Tapi xpayah la korang nak tulis segala cerita dalam kain korang kan. Nak tulis cerita pun berpada la. Ada atau tidak orang baca dan kisah pasal apa yang korang tulis xmenjadi masalah sebab rasanya kalau dah buat blog mesti korang akan promo kan blog korang, dan xkan la dalam sepuluh orang yang korang bagitau tentang kewujudan blog korang, sorang pun xbaca dan follow kan.....Contohnya macam Megat dan Aliff yang setia menjadi silent followers blog ak..hahahah!!!!

Selain tu, dengan adanya blog korang jugak boleh mengambil tahu pasal perkembangan kawan2 yang lain yang mempunyai blog. Contohnya kalau korang minat kat Nisa.... Korang leh folllow blog dia kat link ni(http://www.arnniesha.blogspot.com/), tapi dapat minat je la sebab dia dah ada abang sayang@bear dia(jangan mare Nisa). AJustify Fulltau kalau korang jenis yang xkisah pasal kawan lain, korang mungkin minat artis atau gadjet ke.... Jadi korang leh follow blog yang korang minat. Tapi bukan la maksud ak korang kena ada blog baru leh follow blog orang lain. Kalau korang xada blog pun leh jugak follow blog orang lain contohnya jadi followers blog aku ke.hehehe ^^

Nampaknya ak pun xada sangat idea nak tulis post kali ni, mungkin sebab masih terkejut dengan berita pemergian Cik Ira kita, so sampai sini je la ea.Ada masa ak update lagi. Once again AL-FATIHAH.....


4 SAY WHAT??!!!!: